Kalle Partanen

Toisten auttaminen heidän omista lähtökohdistaan on ollut koko uraani eteenpäin vievä voima.

Olen koulutukseltani psykologi (PsM) ja ylemmän erityistason kognitiivinen psykoterapeutti, kognitiivisen käyttäytymisterapian kouluttajapsykoterapeutti sekä aineenopettaja.  Psykologina olen tehnyt töitä vuodesta 2005 alkaen. Kolmannen aallon kognitiiviset käyttäytymisterapiat ovat intohimoni ja olenkin ollut mukana aktiivisesti soveltavan kontekstuaalisen käyttäytymistieteen yhteisössä Suomessa ja kansainvälisesti. Palvelin ACBS-Finlandin puheenjohtajistossa kauden 2018-2021. Olen aiemmin toiminut Suomen psykologiliiton psyykkisen valmennuksen työryhmän jäsenenä ja asiantuntemukseni on erityisesti taiteilijoiden psyykkisessä valmennuksessa.

Olen työskennellyt urallani mm. Autismisäätiöllä, Helsingin kaupungin eri oppilaitoksissa, Helsingin yliopistolla ja Taideyliopistolla, jossa työskentelin niin Kuvataideakatemialla, Sibelius-akatemialla kuin Teatterikorkeakoulussa.  Erityisosaamistani ovat kouluttaminen, lyhytinterventiot ja oppimisen ja opiskelun haasteet. Työnkuvaani on kuulunut myös yhteistyö asiakkaitteni hoitoon kuuluvien verkostojen kanssa sekä oppilaitoksissa psykologin työn sekä mm. kriisityön kehittäminen. Nyt tarjoan kokemustani koulutuksien ja työnohjausten muodossa sekä tarjoamalla yksilöterapiaa asiakkailleni.

Kun lähdin perustamaan osakeyhtiö Arvokasta mieltä ja tekemään yhteistyötä KKT-keskus Arvon kanssa, tavoitteeni oli auttaa asiakkaitani elämään heille hyvää elämää ja tarjoamaan heille laadukkaita palveluja. Toisten auttaminen heidän omista lähtökohdistaan on ollut koko uraani eteenpäin vievä voima. Päämääräni on tarpeettoman kärsimyksen vähentäminen ihmisten elämässä; teinpä sitten valmennusta, psykoterapiaa, työnohjausta, koulutusta tai luentoja.

Jokainen pohjimmiltaan toivoo, että voisi elää mielekästä elämää ja tehdä itselle merkityksellisiä ja tärkeitä asioita. Silloinkin, kun esteitä ilmaantuu matkan varrella. Esteitä voi olla vaikea itse huomata tai tietää, mitä pitäisi tehdä kun ne tuntuvat tukkivan tärkeäksi koetun tien. Tässä voi psykoterapeutti, työnohjaaja tai psyykkinen valmentaja olla avuksi.

Olen myös tehnyt kuntoutustyötä autismin kirjon henkilöiden kanssa ja kirjoittanut kirjan Voimaa autismin kirjon kuntoutukseen. Olen kouluttanut aiheesta ja toiminut työnohjaajana autismikuntoutuksen työryhmille. Eräs näkyvimmistä työtehtävistäni oli psykoterapeuttina toimiminen televisiosarjassa Vieraissa ja psykologin tehtävät sarjassa Lapsi tuntemattoman kanssa.